Espergærde fortsat ubesejret på hjemmebane

af 19. oktober 2014Senior+0 Kommentarer

jeppe-odegaard

Til lørdagens hjemmekamp mod Sjællandsseriens nummer næstsidst, Allerød, havde Espergærdes trænerduo Morten Sylvest og Claus Lundsgaard igen omrokeret på et par pladser. Eres Ünsün var igen at finde i startopstillingen sammen med Rasmus Møller. Det betød, at Alexander Brun Hansen startede på bænken sammen med Mustafa Shaya og Philip Bruun-Andersen.

På trods af grå himmel var der pænt besøgt på Gymnasievej, og de 150 tilskuere fik en ganske underholdende kamp på en fugtig bane, der gav visse udfordringer til teknik og præcision. Lad det være sagt med det samme. Espergærde klarede disse forhold bedst.

Det er som, Espergærde har fået en vane med at være særdeles nærgående i kampens første minutter. Således også i lørdags, hvor en fræk kombination mellem Christian Poulsen og Eres Ünsün endte hos Jeppe Ødegaard, der har fået gang i målscoringen i de seneste kampe. Efter et par hurtige kombinationer med de to førstnævnte var Ødegaard pludselig fuldstændig fri tæt under mål, men han brændte den store chance. Kort efter var det Allerød, der med lidt mere præcision kunne have scoret, men heldigvis for Espergærde blev bolden kanoneret i sidenettet.

Omkring den halve time havde Espergærde i løbet af få minutter ikke færre end 8 hjørnespark, men på holdet har man ikke manden med den springkraft og hovedstødsstyrke, der skal til for at gøre disse hjørner farlige. Og så alligevel. På det ottende hjørne sparkede Mikkel Barfod langt ind over fra højre side. Bolden kom højt til Mikkel Ols, der fik headet glimrende, men fra en position i det lille felt tæt på stolpen headede han på opstanderen. Et lille kvarter senere modtog samme Ols bolden på kanten af Allerøds straffesparkfeltet og firsttimede fremragende, men desværre nåede Allerøds målmand Frederik Buch at få slået bolden til endnu et resultatløst Espergærde hjørnespark.

Bedst som publikum havde indstillet sig på en målløs første halvleg kom der en gentagelse af situation fra det 3. minut, hvor Espergærde var ved at score. Igen var det Christian Poulsen, der fik prikket bolden videre. Denne gang til Christoffer Vilmar, der hurtigt fandt Jeppe Ødegaard i straffesparkfeltet. Via en ripost fik han tacklet bolden med sig, og denne gang scorede han usvigeligt sikkert langs jorden, og hjemmeholdet kunne gå til pause med en beskeden, men absolut fortjent 1-0 føring.

I 2. halvleg forsøgte Allerød at sætte Espergærde under pres, men deres opspil var ganske forudsigeligt, og Espergærdes forsvar og midtbane synes mere opmærksomme end i sidste uges kamp i Tuse, hvor der blev sovet godt og udvist manglende motivation. Motivation var der rigeligt af i lørdags, men det ville også være vanskeligt at spille så dårligt endnu en gang.

Og motivationen viste sig efter et kvarters spil i anden halvleg. Igen var det Jeppe Ødegaard, der var på spil. Midt på banen modtog han bolden i højre side, og så gik det hurtigt op ad linien. Midt på Allerøds banehalvdel så Ødegaard, at Christian Poulsen var sprintet fra to Allerødspillere og med en følt aflevering ind til midten af Allerøds straffesparkfelt kom Poulsen susende og hamrede bolden sikkert i mål til 2-0 til Espergærde. Virkelig et flot gennemspillet mål.

Alligevel var det tæt på 1-1 midt i 2. halvleg, hvor Allerøds i særklasse bedste mand Jonathan Masamuna pludselig stod fuldstændig fri foran Espergærdes mål. Situationen lugtede fælt af off-side, der ikke blev vinket eller fløjtet, men Allerødspilleren overplacerede sin afslutning, der gik langt uden om mål.

Få minutter efter var hjemmeholdets anfører Christopher O’Connell lige ved og næsten. Med et godt skud kunne han have øget til 2-0, men Allerøds keeper fik halvklaret. Og så skete det, der helst ikke skulle ske. Allerød havde i løbet af kampen ikke haft mange gennemspillede angreb, så da udeholdets Jonas Königsfeldt fik bolden på kanten af feltet, klippede han til øjeblikkeligt, og Espergærdes målmand Mads Hamberg var chanceløs, da bolden strøg i mål til reducering 1-2.

Espergærde havde sat alle tre udskiftningsspillere på banen i løbet af anden halvleg. Det blev ikke til så meget spilletid til Mustafa Shaya, der i det 84. minut glemte at tænke sig om. Helt tåbeligt sprang han baglæns ind i en Allerødspiller på midten af banen og modtog et fortjent gult kort for ulejligheden fra kampens glimrende dommer Ole Sørensen. Og så stod hjemmepublikummet igen med nogle dystre minder om pointtab i de sidste minutter af en kamp. Heldigvis fik Allerøds Tim Weltz et gult kort for farligt spil efter 85. minutter. Alligevel virkede Espergærde paniske. Efter 88. minutter fik Allerød et helt unødvendigt hjørnespark, hvor heldet var med Espergærde, da bolden dumpede ned i feltet, og Allerød via overliggeren sendte den til målspark. Trængslerne var dog ikke overstået for hjemmeholdet. Kort ind i overtiden fik Allerøds Jonathan Masamuna chancen for at reparere sin tidligere afbrænder. Igen var han fuldstændig fri og alene tæt på Espergærdemålet, og igen lykkedes det ham få meter fra mål IKKE at score, men sendte utroligt bolden til målspark.

Og i stedet for 2-2 blev det 3-1 til Espergærde fire minutter inde i overtiden. Den indskiftede Philip Bruun-Andersen tog sagen i egen hånd og med et par snævre driblinger på kanten af Allerøds felt fik han fintet et par forsvarere helt væk og placerede bolden behersket uden for målmand Buchs rækkevidde tæt op af venstre stolpe, og så forsvandt den sidste spænding.

Espergærde fortjente sejren, men hvis man i Allerøds omklædningsrum efter kampen syntes, at man godt kunne være rejst hjem med det ene point, så må de ofre tid på lidt skudtræning til Jonathan Masamuna, der nok har sovet uroligt efter kampen.

Sejren til Espergærde betød, at holdet stadig er ubesejret på hjemmebane i Sjællandsserien. Og med de øvrige resultater har EIF 4 points til en oprykningsplads og kun 2 points til nedrykning. Alle kan tilsyneladende slå alle, og igen satte alle Sjællandsseriens tre tophold points over styr.

Stor ros til hele Espergærdes hold for at rejse sig efter den dvaske indsats i Tuse i sidste uge. Speciel ros til Jeppe Ødegaard, men også Jakob Koch, Christian Poulsen, Christoffer Vilmar og Mikkel Ols gjorde det fornuftigt.

På lørdag kl. 1530 spiller Espergærde mod B1973 på udebane i Herlev.