Espergærde forspildte alle muligheder

af 1. september 2020Senior+1 Kommentar

På en lørdag eftermiddag, hvor alle øvrige tophold havde sat points til, og hvor de lovede 30-40 mm regn i stedet blev til en dejlig sensommerdag, tabte Espergærde hjemmekampen til bundholdet Lynge.

Hvor DMI havde forudsagt, at himlen skulle have åbnet sig, og regnen skulle have strømmet ned over den flotte fodboldbane, blev det i stedet til et solbeskinnet stadion på Gymnasievej og en foreløbig sæsonrekord med 200 tilskuere, der for de flestes vedkommende nok havde forventet en sejr til de rødhvide EIF’ere. Men det skulle vise sig at være ønsketænkning.

Det stod ret hurtigt klart, at bundholdet Lynge ikke havde taget turen nordøstpå for at finde sig i rollen som underdogs. Første halvleg blev på ingen måde sprudlende. Espergærde havde store problemer med at få sat spillet op på trods af en god start, hvor først Mads Skovby og Søren Knudsen, og dernæst blandt andet Mikkel Barfod og tilbagevendte Christian Poulsen havde etableret skydetelt i Lynges forsvar, blev der ikke uddelt gevinst.

Kort efter var det i stedet Lynge, der efter et kvarters spil var lige ved. En bold dumpede ned blandt venner og fjender omkring straffesparkpletten foran Espergærdes mål, og i tumulten fik en Lyngespiller braget bolden afsted og kun en refleks på stregen af keeper Victor Sørensen forhindrede en scoring. Dermed burde Espergærde være advaret.

Efter godt en halv times spil fik Tobias Petersen fra Lynge et gult kort, da han noget umotiveret på midten af banen lavede et voldsomt benspænd på Simon Bangsbo. En fuldstændig identisk situation havde udspillet sig i det 9. minut, men her nøjedes dommer Frederik Feldborg med en formaning. Espergærde kunne lige nå at spille 10 minutter i overtal inden pausen, men det kom der intet fornuftigt ud af, så 0-0 efter en noget tam indsats af hjemmeholdet.

I anden halvleg fortsatte Lynge deres solide forsvarsspil. Man fornærmer næppe nogen ved at sige, at gæsternes forsvar stod tungt. De lod sig ikke lokke og lod for det meste EIF om at løbe rundt med bolden. Når Lynge så vendte spillet, var de som omtalt bestemt ikke hurtige, men til gengæld spillede de fornuftigt og holdt godt fast i bolden. Espergærde manglede at lægge noget pres højt på banen, så Lynge blev forhindret i at komme frem, og deres bageste kæde blev ikke stresset nok af hjemmeholdet. I pausen havde EIF indskiftet Victor Montell, der flere gange i anden halvleg benyttede sin hurtighed og driblestyrke til at komme til baglinien og derfra lægge nogle fine afleveringer skråt baglæns, men 3-4 gange brændte Espergærde på det skammeligste ved at sparke over og forbi mål på disse indlæg. Og hver gang gik der tid med at hente bolden. Utroligt at en klub med 600 ungdomsspillere ikke kan mobilisere 6-8 unge mennesker til at agere boldhentere, så der ikke skulle gå flere minutter af spilletiden med at lede efter bolde i buskene bag målene.

Efter 53 minutter så Skovby gult for et kluntet frispark. Lige inden han skulle på banen igen lavede Victor Sørensen en alvorlig fejlaflevering, hvor han spillede en Lyngespiller fri, Fra distancen så målet helt tomt ud, og manden fra Lynge sparkede resolut, men forunderligt fik Victor Sørensen gjort fejlen god igen ved at snitte bolden til hjørne med det yderste af målmandshandsken.

Så blev det Lynges Caner Erpolat, der efter 69 minutter måtte ud i 10 minutter for at nedlægge Mads Skovby. Det burde have været en straf, men i stedet pressede Lynge spillet op på banen og fik et hjørnespark, som Lynges Anders Hansen nemt headede ind nærmest stående på mållinien i Espergærdes mål. Victor Sørensen og 2-3 af hans forsvarskolleger så meget skyldige ud i den situation. 0-1 til gæsterne med godt et kvarter igen. Espergærde pressede, og det blev til flere gode forsøg til blandt andet Mads Skovby, Mads Bach og Peter Poulsen, men det var tydeligvis en af de dage, hvor tingene ikke gik EIF’s vej. Og så alligevel.

Efter 85 minutter satte Jonas Lund turbo på, rundede tre modstandere og i feltet blev han nedlagt bagfra. Klart straffe, og det satte Mikkel Barfod stensikkert ind. 1-1 og alligevel point på kontoen? Men nej. Fire minutter inde i overtiden lavede EIF en dødssynd. De bageste begyndte at drible med bolden og aflevere på tværs ”nede bagi”. Fuldstændig tåbeligt set udefra. Og selvfølgelig gik det galt på en dag som denne. Pludselig blev Lynges Mads Hauskov spillet fri, da EIF ikke kunne beslutte sig til at få bolden ekspederet væk. Han takkede for muligheden, sprintede fra forsvaret og scorede sejrsmålet til 1-2. Lynges første points og 2 første mål. Det var skidt, Espergærde. Men trods alt gode takter af blandt andre Mikkel Barfod, Peter Poulsen og Victor Montell.

Ny chance på fredag klokken 1900 i en fremrykket kamp i Hillerød.