Espergærde fik vendt skuden

af 14. maj 2023Senior+1 Kommentar

Efter kampen i sidste uge i Fredensborg skulle Espergærde mod et absolut godt spillende Avedørehold vise, at man kunne komme tilbage og komme på ret køl igen.

Starten på kampen hjemme mod Avedøre var en tro kopi af Fredensborgkampen. Allerede i det andet minut fandt en godt spillende Andreas Kirkeby med en kort pasning i gæsternes straffesparkfelt Victor Montell, der lavede en hurtig 180 graders vending, der bragte ham helt fri, og han kunne sikkert sparke bolden i mål til en lynføring på 1-0. Dette så dog ikke ud til at slå Avedøre ud af kurs, og de fulgte godt med i tempo og boldomgang. I 9. minut var de tæt på, men det følte skud blev sendt over mål. Minuttet efter dømte dommeren frispark til Avedøre og gav samtidig et gult kort til hjemmeholdets Emil Rasmussen.

Et lille kvarter inde i kampen spillede Andreas Kirkeby med et vip over Avedøreforsvaret Valdemar Holze fri, og han var millimeter fra at bringe EIF på 2-0. Og umiddelbart efter var det Kirkeby selv, der var meget tæt på at score i fri position.

Spillet vekslede derefter, men man skulle helt frem til det 40. minut, før der igen skete noget af betydning. Forsvarer Ludvig Pahl havde taget turen med frem og blandt venner og fjende lagde han en perfekt bold på tværs i målfeltet, hvor Patrick Bernth kom bagfra og havde let ved at sætte en inderside på bolden og bringe hjemmeholdet på 2-0.

I anden halvleg følte Espergærde sig i visse situationer bortdømt, men der er ikke andet at gøre end at holde fokus på spillet og ignorere udefra kommende omstændigheder.

I det 78. minut fik Avedøre frispark lige uden for hjemmeholdets straffesparkfelt, men målmand Victor Sørensen var i bogstaveligste forstand flyvende, da han elegant reddede det præcise skud og forhindrede Avedøre i at reducere.

I det 83. minut kostede en kendelse Espergærde et gult kort, da Avedøre blev tilkendt et frispark, og Espergærdes Ludvig Pahl fik 10 minutters straf på sidelinjen.

Den udvisning udnyttede Avedøre allerede minuttet efter til at score til 1-2. Et nyt frispark uden for feltet blev sparket af Emil Møller og blev forlænget i mål af Mikkel Schmelling, og så var hjemmeholdet for alvor sat under pres.

Men Espergærde red stormen af og langt inde i overtiden opstod kampens mest dramatiske situation, da en Avedørespiller kastede sig ind i en tackling med strakte ben og knopperne forrest. Det fik Espergærdespillere og ledere til at protestere voldsomt, men dommeren reagerede først, da Frederik Roepstorff i en følgesituation blev skubbet voldsomt omkuld af Avedøres Casper Karlsson, der efter seks minutters overtid fik et gult kort for denne handling.

Kort efter blev kampen fløjtet af, og Espergærde var igen tilbage i vinderrollen efter en hårdt tilkæmpet sejr. Solide indsatser af Ludvig Pahl, Victor Sørensen og Andreas Kirkeby, men hele holdet fungerede igen som et hold og havde undervejs chancer til en større sejr, selv om Avedøre i hele kampen bed Espergærde i haserne og bestemte ikke afspejlede, at de ligger fjerdesidst.

Allerede på fredag skal EIF i kamp igen for at møde Glostrup på udebane kl. 1830. Glostrup slås med Hørsholm om oprykning til Danmarksserien, så der forestår uden tvivl Espergærde en hård match.