Espergærde fik kam til sit hår i Lyngby

af 27. marts 2022Espergærde IF1 Kommentar

På kunstgræsset i Lyngby formåede hjemmeholdet i 70 minutter med aggressivt spil at udfordre Espergærde, der absolut ikke havde en af sine bedste dage. Men de sidste 20 minutter lykkedes det EIF at få styr på sit spil og topscorer Valdemar Holze scorede 2 gange og så endte det hele med 5-3 til udeholdet.

Til rækken af skader hos Espergærde er nu også Peter Poulsen, der i hjemmekampen i sidste uge mod Hillerød fik en knæskade, som i værste fald holder ham ude i op til uger. Diagnosen lyder foreløbig på et halvt overrevet ledbånd, men en scanning på tirsdag vil vise, om dette er korrekt. Samtidig måtte Peter Poulsens bror Christian melde fra med corona få timer før kampen, og midterforsvareren Ludvig Pahl var ligeledes forhindret i at spille. Derfor stillede Espergærde kun med to udskiftere, da andetholdet også var ramt af en række afbud, hvorfor der ikke kunne hentes en mand herfra.

Stadigvæk syntes holdet dog stærkt nok til at kunne klare sig mod Lyngby, og alt startede da også i vanlig stil. En god stikning fra Fredrik Roepstorff efter knap tre minutter spillede Valdemar Holze helt fri i højre side, men topscoreren var lidt for tæt på mållinjen, så hans afslutning blev ikke skarp nok.

Efter 21 minutter blev Andreas Kirkeby nedlagt. Frederik Roepstorff sparkede hårdt og indadskruet mod fjerneste stolpe, hvor dagens anfører Emil Rasmussen fulgte op og sendte bolden i mål fra nært hold. 0-1 ro på bagsmækken.

Gang valgte han at aflevere til Oliver Fehintola, der scorede sikkert til 1-1 tæt under mål. Knap 40 minutter var der spillet, da forsvaret på ny missede en markering. Gratis chance til Lyngbys Jeppe Jensen, og han takkede og scorede nemt til 2-1 til hjemmeholdet. Tilsyneladende var Lyngby så glade, at de glemte at fokusere på spillet, og knap var bolden givet op, før Lyngbys Valdemar Meiling spillede bolden den forkerte vej og sendte Valdemar Holze alene mod Lyngbymålet og så stod det 2-2.

Minuttet efter pausen slog Lyngby til igen. Atter blev Espergærdes forsvar overspillet, og Jeppe Jensen blev dobbelt målscorer, da han flot satte tre mand af og scorede til 3-2 på en sagesløs Nicolai Johansen. Seriøst tænkte mange på, om EIF nu måtte indkassere sæsonens første nederlag. Kort efter at have lavet sit andet mål, så Jeppe Jensen gult, da han voldsomt nedlagde Frederik Roepstorff, der i øvrigt var en af sit holds bedste på en dag, hvor mange havde problemer med at få spillet til at fungere. Men ikke Roepstorff. Efter 65 minutter tog han sagen i egen hånd. Et par hurtige træk udenfor Lyngbys straffesparkfelt og et godt spark med venstrebenet op ad målstolpen, og så var det balance i regnskabet med 3-3. Men det trak lidt fra, at Roepstorff få minutter senere fik en advarsel, som han absolut ikke var enig i.

Espergærdes Victor Montell udfordre Lyngbys Valdemar Meiling (Foto: Peter Brask)

Men trods undertallet begyndte Espergærde at få spillet til at hænge mere sammen, og efter 72 minutter var Holze igen på spil i Lyngbys kriminelle felt. Her blev han nedlagt bagfra. Det efterfølgende straffespark omsatte han selv umådeligt sikkert og bragte EIF på 3-4.

Og på en fin spilning fra indskiftede Patrick Bernt kunne Valdemar Holze også lukke kampen til 3-5. Undervejs så det besværligt ud for Espergærde, men Lyngby skal have stor ros for at lægge pres på EIF fra starten, og de havde mange dygtige spillere, som i den grad udfordrede rækkens førerhold. Men den der ler sidst, ler som bekendt bedst, Og nu kan EIF så smile lidt frem mod næste lørdag kamp kl. 1400 mod Farum på Gymnasievej.

På denne for Espergærde lidt underlige dag, hvor der blev lavet flere fejl end i hele efterårssæsonen, fandt cheftræner Dennis Madsen alligevel anledning til at rose holdet for at bide tænderne sammen, da det så værst ud og fighte og spille en god sejr hjem. Mon ikke han dog i løbet af den kommende uge kommer til at tale lidt med sine spillere om koncentration og fokus.