Espergærde burde have storsejret

af 15. august 2021Espergærde IF0 Kommentarer

Men måtte nøjes med 2-1 i Hillerød, hvor der blev brændt straffespark og mindst 12-15 megachancer.

Som forberedelse til efterårssæsonen deltog EIF i en invitationsturnering i Værløse, hvor man over 3 kampe på en uge mødte værterne, Helsinge og AB. Det gav 3 sejre, og specielt var sejren over Helsinge spektakulær. EIF spillede uinspireret i 75 minutter, kom bagud 1-4 for så pludselig at se Helsinge få et rødt kort, og i 11 mod 10 blev Helsinge spillet baglæns ud af Værløse Stadion, og EIF sejrede til sidst med 5-4. I de to andre matcher blev det 5-1 og 3-0.

Så motivationen var i top til sæsonstarten i Hillerød, der havde meddelt, at kampen skulle spilles på kunstgræs. Heldigvis blev Hillerøds kunstgræs fundet for ringe, og kampen blev flyttet til atletikstadions græsbane.

Espergærde har fået fin tilgang fra FCH, blandt andre forsvarsspiller Emil Steen Rasmussen og Valdemar Holze, der slår sine folder i angrebet.

Allerede fra start viste Holze, at han har fart i støvlerne, og i det 13. minut løb han en dyb stikning op og rundede målmanden og scorede sikkert. Helt fejlagtigt vinkede liniedommeren offside, men Holze fik hurtigt hævn. På det næste angreb lagde Victor Montell en flot aflevering tværs over straffesparkfeltet, hvor Hillerøds forsvar blev helt udspillet. Bolden endte hos Jeppe Ødegaard, der flot helflugtede lige på målmanden, der kun kunne halvklare. Ødegaard fik bolden retur og fyrede igen af, men nu kom en forsvarsspiller i vejen og clearede bolden, der røg ud til Holze, der scorede sikkert. 1-0 til Espergærde efter et lille kvarter.

Minuttet senere kunne Peter Poulsen have øget Espergærdes føring, men hans skud røg lige uden om mål.

Efter 20 minutter fyrede Peter Poulsen et branskud af, som målmanden fik reddet til hjørne. På dette steg Mads Bach Carlsen til vejrs og pandede bolden over et tomt mål fra en meters afstand. Espergærde burde her have ført mindst 3-0.

I stedet fik Hillerød fuldstændig unødigt lov at dominere det sidste kvarter af halvlegen, men udover meget boldbesiddelse lykkedes det ikke hjemmeholdet at skabe nævneværdige chancer, hvor Holzes enlige mål sikrede en 1-0 føring til EIF ved pausefløjtet.

Helt unødvendigt fik Hillerød udlignet 3 minutter inde i anden halvleg. En sjusket og alt for kort tilbagelægning fra midten ned mod keeper Nicolai Johansen betød, at Johansen måtte spurte ud af målet og prøve at sparke bolden væk. Desværre endte situationen i en tackling med Hillerøds Feras Elassadi, fra hvem bolden sprang 16-18 meter ind i et tomt EIF-bur til udligning 1-1.

Espergærde skulle kun bruge 3 minutter til at komme sig over forskrækkelsen. Et godt angreb endte hos Ludvig Pahl i modstandernes straffesparkfelt. Helt uselvisk spillede han bolden på tværs, hvor Peter Poulsen kom styrtende og sparkede bolden sikkert i mål til 2-1 føring til Espergærde.

Minuttet efter lavede Pahl igen en fin frispilning. Denne gang til Peter Poulsens bror Christian, der desværre løftede bolden lige over mål.

Med 25 minutter igen blev Valdemar Holze fri med Hillerøds målmand, men han fik sparket benene væk under sig af Benjamin Bennett-Larsen, der fik et gult kort og sikrede EIF et straffespark, som Christian Poulsen desværre sendte på overliggeren.

Der er desværre ikke plads til at nævne alle de chancer, Espergærde burde have scoret på. Uden at have scoret på alle, kunne EIF snildt have rejst hjem med en to-cifret sejr. Nævnes skal dog, at Jonas Lund fik et hovedstødsmål annulleret, da han i en duel med målmanden hoppede højt over denne, men dommeren fremtryllede en sjælden set annullering. Nu blev det til magre 2-1, men 3 dejlige points. Og generelt en fin indsats af alle. Fornuftig boldomgang af Emil Rasmussen og utallige gode ryk af Valdemar Holze, der fik givet Hillerødforsvaret sved på panden.

Hvis skarpheden bliver finetunet til den kommende uges træning, så skal næste uges modstander på Gymnasievej, Lyngby, nok få rigeligt at se til. Kampen spilles lørdag 21. august på opvisningsbanen kl. 1400.