Espergærde besejrede BSF i besynderlig hjemmekamp

af 2. april 2023Senior+0 Kommentarer

Halvdelen af Espergærdes hold var udskiftet fra sidste uges kamp mod Hørsholm pga skader og afbud, men alligevel formåede hjemmeholdet at besejre BSF.

Målmand Victor Sørensen, Christian Poulsen, Patrick Bernth, Emil Rasmussen, Peter Poulsen og Frederik Bay var nye i forhold til seneste kamp, men alligevel formåede Espergærde at åbne kampen mod BSF med et lille overtag, hvor det dog blev gæsterne fra BSF, der fik den første scoringsmulighed, men den store chance blev formøblet med et skud lige over tomt mål.

Espergærde kom sig hurtigt, og Frederik Bay fandt med en fin pasning altid skudstærke Frederik Roepstorff, der med et enkelt træk fik bolden arrangeret til sit venstreben, der bragede bolden ind under overliggeren og bragte EIF på 1-0 tidligt i kampen.

I det 23. minut måtte Andreas Kirkeby forlade banen med en forstrækning, hvilket gav genkomst til Peter Poulsen. Spillet var hele tiden præget af uro og situationer, der gav anledning til brokkerier til dommeren fra de to bænke og fra spillerne på banen og midt i alt postyret udnyttede BSF efter 34 minutter et indlæg, som Espergærdekeeper Victor Sørensen fumlede med og så udlignede BSF’s Emil Tidemand med et hurtigt skud i det tomme Espergærdemål til pausestillingen 1-1.

Roderiet fortsatte i anden halvleg, og det var efterhånden svært at finde hoved og hale i spillet. BSF var toneangivende og kun manglende beslutsomhed i holdets forreste rækker samt eminent målmandsspil af Victor Sørensen forhindrede BSF i at komme foran. Særligt en trippel blokade indenfor få sekunder på Espergærdes målstreg påkaldte sig opmærksomhed i det 50. minut. Der var hjemmeholdet ualmindelig heldig. Spillet fortsatte med at veksle, men i det 58. minut viste Frederik Roepstorff sit ofte sete glansnummer. Han modtog en aflevering fra Victor Montell, tog et par træk langs BSF’s straffesparkfelt og med venstrebenet hamrede han bolden i mål ved højre stolpe og bragte EIF på 2-1. Og sandelig om de to ikke gentog kunststykket halvandet minut senere. Der gik bolden dog ind ved venstre stolpe. 3-1 til Espergærde og hattrick til en eminent spillende Frederik Roepstorff.

Hen mod slutningen af kampen opstod en meget mærkelig situation. BSF’s målmand stod med bolden, men trods bagud 1-3 og dommerens opfordring til at slippe bolden, valgte keeperen at varme bolden yderligere, så det medførte en advarsel og da samtidig holdkammeraten Marcus Woss Christensen lige ville kommentere situation, fik Woss et rødt kort, og BSF sluttede dermed kampen med 9 mand. Udover et skud fra indskiftede Jacob Thorup forbi et tomt BSF mål skete der intet yderligere i kampen, der nok var præget af chancer og en del tilfældigt spil og på den vis var ganske underholdende. Men fra et fodboldmæssigt synspunkt manglede der en rød tråd, noget struktur og noget konkret handling, der havde hjulpet EIF med af få sat skik på både forsvar, midtbane og angreb.

Bestemt godkendt indsats af Frederik Roepstorff, men også fint comeback af Victor Sørensen, der efter sin brøler i 1. halvleg kom flot igen og forhindrede 2-3 oplagte scoringsmuligheder til BSF.

Kun 120 tilskuere overværede kampen, og det er bestemt heller ikke tillokkende publikumsfaciliteter, der præger kunstgræsbanen for enden af Bybjergvej.