Espergærde afsluttede efterårssæsonen med sejr over Birkerød

af 12. november 2023Senior+0 Kommentarer

Det blev alt for spændende i efterårssæsonens sidste kamp, hvor Espergærde var på besøg i Birkerød. Trods svære græsbaneforhold hev EIF en 4-3 sejr med hjem til vinterpausen, hvor der nu skal kigges nedad i tabellen fremfor opad.

Lad det være indrømmet med det samme. Espergærde har ikke haft kvalitet nok i spillet i efterårssæsonen og alt for mange lette points er tabt, og det er kun med nød og næppe, at EIF er med i bedste halvdel af tabellen 7 point fra de direkte nedrykningspladser, men med 12 points op til en måske adgangsgivende plads til Danmarksserien.

I Birkerød blev der trods intenst regnvejr natten til lørdag spillet på opvisningsbanen med rigtigt græs, hvor der er gode publikumsforhold med adgang til kiosk, cafeteria og velordnede toiletforhold. Selvfølgelig var banen vanskelig, og blev hen ad vejen kørt godt op, så den endte smattet og ujævn. Samtidig satte et kraftigt regnvejr ind i pausen, mens publikum sad i tørvejr på en fin hyggelig tribune.

Espergærde startede absolut bedst og kunne allerede i det 4. minut bringe sig på 0-1, da Valdemar Holze viste sig frem med et hurtigt ryk, der totalt splittede Birkerøds forsvar, og fra højre side lagde Holze bolden med et præcist skud langs jorden, og han scorede usvigeligt sikkert i modsatte side af målet.

I minutterne op til føringsmålet have EIF to meget store chancer, blandt andet på et hovedstød fra Christian Poulsen, hvis forsøg ramte overliggeren.

Og efter EIF’s føringsmål overtog Birkerød af uvisse årsager fuldstændig initiativet. Espergærde formåede ikke at forhindrede, at Birkerød sad på 80% af spillet i resten af første halvleg, men til gengæld formåede hjemmeholdet ikke at udnyttede overtaget til noget fornuftigt. Det gjorde EIF derimod, da Victor Kløvborg bragte Espergærde på 0-2 lige før pausen. Og samtidig med pausefløjtet satte et kraftigt regnvejr ind.

I anden halvleg fortsatte regnen, og Birkerød fortsatte med at dominere spillet. Hvorfor Espergærde ikke kunne lægge en dæmper på hjemmeholdet kan blandt andet forklares ved, at de fleste af Espergærdes spillere åbenbart spillede i fodboldsko egnet til kunstgræs og tørre græsbaner. I hvert fald skøjtede de rundt og lå mere ned, end de stod op. Derfor kunne Birkerød reducere til 1-2 efter 57 minutter, hvor et skud strejfede to Espergærdespillere undervejs, og ved sidste berøring fik bolden et nøk opad, hvorved den gik ind højt i målet uden chance for Espergærdes målmand Nicolai Johansen. Og efter 78 minutter blev et Birkerødindlæg rettet af, så det sprang ud på Christian Poulsen, der uforvarende lavede selvmål og dermed 2-2. Så tog de negative tanker over, og man blev nervøs for, at det igen blev en af de kampe, hvor Espergærde forærede alt væk til sidst.

Men 6 minutter før ordinær tids udløb stod Victor Kløvborg på sidelinjen mellem Birkerød baglinje og midterlinjen. Han tæmmede en høj bold sparket væk fra Birkerøds forsvar og formåede med et behersket spark fra sidelinjen at løfte bolden over Birkerøds markspillere og målmand og øge til 2-3. Og så skulle forspringet ”bare” holdes hjem. Men alligevel var det meget tæt på at gå galt. Efter 88 minutter lobbede en Birkerødspiller bolden højt over Nicolai Johansen, men på målstregen nåede Tobias Nilsson flot tilbage og fik clearet bolden. Og det skulle faktisk blive bedre. 3 minutter inde i dommerens tillægstid kom der et hurtigt Espergærde raid på højre flanke. Bolden endte via Victor Montell og Valdemar Holze hos indskiftede Bertram Berg, der scorede sikkert og dermed 2-4 i Espergærdes favør. Men dommeren fandt yderligere tillægstid, og Birkerød fik igen reduceret på et skud, der ramte stolpen fra nært hold og gik ind til 3-4. Yderligere scoringer blev det ikke til, og EIF kunne tage sin første sejr siden 7. oktober. Og så kan alle de fodboldkloge diskutere, om sejren var fortjent eller ej. Men resultatet kunne aflæses på lystavlen, og det står til troende. For EIF starter forårssæsonen lørdag 16 marts klokken 1300 på udebane mod Rudersdal.