Birkerød rejste tomhændet hjem fra Espergærde

af 28. maj 2023Senior+0 Kommentarer

I en kamp, hvor Espergærdes målmand Victor Sørensen brillerede med flere klasseredninger og holdt Birkerød fra scoringer, var hjemmeholdet mere effektive og vandt 4-0.

Espergærde målmand Victor Sørensen (Foto: Ulrik Gorm Jensen)

I det dejlige vejr var hele 211 tilskuere mødt op på Gymnasievej i Espergærde for at se, om Espergærde kunne fortsætte stimen af hjemmebanesejre på den fint klippede opvisningsbane foran klubhuset. Og fra start blev der budt på begivenhedsrig bold. Ingen af de to kombattanter behøvede at bekymre sig den aktuelle stilling, da der hverken var op- eller nedrykning på spil for nogle af parterne. Men æren stod jo på spil for begge, og den er vel heller ikke så ringe at kæmpe for? Allerede i det 8. minut fik Victor Sørensen i hjemmeholdets mål vist, at han var kommet rigtigt ud af sengen denne pinselørdag. Birkerød spillede sig frem til et par megachancer helt inde i Espergærdes målfelt, men med to panterspring fik Sørensen med en eminent dobbeltparade forhindret en tidlig Birkerødscoring. I stedet slog EIF øjeblikkelig kontra og bolden endte hos Valdemar Holze, der fandt Frederik Roepstorff, der sikkert bragte EIF på 1-0.

Efter 20 minutter viste Victor Sørensen igen evner på sine tigerspring, da en ny stor Birkerødchance blev afværget med en seværdig springakrobatik på stregen. Et par minutter efter tog Valdemar Holze en dribletur i Birkerøds straffesparkfelt, og målmanden så ingen anden udvej end at lave benspænd. Holze valgte selv at sparke det dømte straffe, men han sendte bolden forbi mål og dermed stadig 1-0. Kort før pausefløjt tog Victor Montell et af sine hurtige raids på fløjen, og han fandt Andreas Kirkeby, der sikkert sendte bolden i mål og bragte EIF på 2-0. og sandelig om hjemmeholdet i første halvlegs overtid ikke også fik øget til 3-0 ved Valdemar Holze, der udnyttede en returbold fra Birkerøds gavmilde forsvar, som han kunne sparke sikkert i mål.

Valdemar Holze scorer mod Birkerød (Foto: Ulrik Gorm Jensen)

Pauseteen lå åbenbart ikke tungere i Victor Sørensens mave, end at han kunne fortsætte sin opvisning i kattespring inde på stregen, da han i det 48. minut igen glimrede med en refleksredning. Spillet vekslede, og det blev aldrig kedeligt, men selvfølgelig ville publikum gerne se flere mål. Og de fik da deres utålmodighed belønnet, da Birkerøds målmand for anden gang i kampen ikke havde styr på en bold inden for hans rækkevidde. Valdemar Holze forsøgte sig, men bolden endte via målmand og stolpe hos Frederik Roepstorff, der scorede sit andet mål, da han fulgte godt op og omvekslede målmandsfumleriet til at score sit andet mål og bringe EIF foran 4-0.

(Foto: Ulrik Gorm Jensen)

Kort efter blev Victor Sørensen stemplet i feltet af en modstander efter han faktisk havde fået kontrol over bolden. Modstanderen gav derefter Sørensen et knæ i ansigtet, men den i situationen noget flegmatiske dommer fandt kun anledning til en påtale til Birkerødspilleren, hvorpå selvsamme dommer 30 sekunder senere fandt anledning til at uddele et gult kort til hjemmeholdets Patrick Bernth for et ganske ”ordinært” frispark, som der vel forekommer temmelig mange af i løbet af en kamp.

Alt i alt en ganske underholdende kamp med Espergærde som toneangivende. Der kunne sagtens være scoret flere mål i begge ender, men 4-0 er på papiret en sikker sejr og lover godt for EIF inden sæsonens to sidste kampe. På lørdag kl. 13:00 udebane mod Taastrup, der har haft et pænt forår og har spillet sig fri af nedrykningskampen. Og endelig sidste kamp hjemme lørdag 10. juni kl. 1400 mod Snekkersten. Mon ikke pænt vejr på dagen kan give tilskuerrekord på Gymnasievej?

211 tilskuere på Gymnasievej (Foto: Ulrik Gorm Jensen)