Spar Nord Fonden støtter Espergærdes fodbolddrenge

af 17. august 2023Drenge0 Kommentarer

Lokal økonomisk opbakning til Espergærde Idrætsforening (EIF) gør det muligt at udvikle og fastholde ungdomsspillerne. Lørdag den 26. august skydes sæsonen for U16s fodbolddrenge for alvor i gang med professionel ledet teambuilding i fællesskabets ånd. 

”Vi har længe ønsket en hel dag med kost, træning og teambuilding, der handler om udvikling og samarbejde for vores talentfulde spillere. Det gør vi selvfølgelig for at ryste vores 35 ungdomsspillere på årgangen endnu bedre sammen, udfordre dem på andre parametre end de er vant til, men bestemt også for at styrke sammenholdet og fastholde dem i sporten,” siger fodboldtræner for U16s drenge, Jakob Friis, Espergærde Idrætsforening.

Espergærdes Fodbolddrenge har fået støtte fra Spar Nord Fonden til en hel dag med aktiviteter, der vil styrke U16-holdet gennem nye måder at samarbejde på og kendskab til kost og træning. Dagen byder bl.a. på undervisning om træning og kost ved Patricia Olsen, fysioterapeut og træningsinstruktør, mentaltræning ved Håkon Magnus Holm (Hvidovre IF og sportspsykologisk konsulent i Actiwise) og teambuilding i Gribskov ved Friluftsinstruktørerne.

Sammen styrker vi lokalmiljøet
”For arbejdet med Espergærde Idrætsforenings unge er det altafgørende med opbakning fra lokalmiljøet. Klubben har begrænsede ressourcer, og sådan en donation, som den vi netop har fået fra Spar Nord, sætter vi utrolig stor pris på. Udover at skabe et større fokus på fodbold og lokalidræt, signalerer Spar Nord også, at de engagerer sig i det nære og gerne vil hjælpe ungdommen på vej,” siger Jakob Friis.

Spar Nord, Bankområde Helsingørs direktør, Piet Petersen tilføjer:
”Det er jo lige præcis det vi også gerne vil stå for i Spar Nord og Spar Nord Fonden. Nemlig at støtte det lokale med projekter, der kan gøre en forskel for foreningen og deres medlemmer. Og Espergærde Idrætsforening har jo gennem rigtig mange år arbejdets stenhårdt for at give de unge optimale vilkår.” 

Vigtigt at fastholde teenagerne i fodbolden
Jakob Friis forklarer, at indsatser som denne med lokal opbakning er rigtig vigtig for klubben netop på dette alderstrin, hvor der sker mange andre ting for teenagedrengene:

”Vi ved af erfaring, at det oftest er i alderen fra 15-17 år drengene mister interessen for sporten. Det sker pga. øget skolepres, kærester, fester, efterskole og mange andre ting. Vi vil gerne fastholde drengene i sporten, hvor de også knytter nogle bånd, som de har resten af livet. Derfor skal den ugentlige fodboldtræning være spændende og udfordrende. Men udenfor banen skal tingene også fungere.”

”Vi er et hold bestående af 35 spillere, der kommer fra forskellige skoler, er på meget forskelligt fodboldmæssigt niveau og med forskellige ambitioner. Men alle møder trofast op til træning tre gange om ugen – uanset vejr og vind. Fælles for dem alle er, at de elsker at spille fodbold og har et rigtigt godt kammeratskab omkring spillet,” siger Jakob Friis og fortsætter:

”Drengene har mange forskellige kvaliteter. De spillere, der naturligt går forrest på fodboldbanen, er ikke nødvendigvis dem, som går forrest, hvis der skal bygges en tømmerflåde eller laves et bål. Der kommer nye ”kaptajner”, der tager nogle lederroller, de ikke er vant til på fodboldbanen, og det styrker fællesskabet og spillet. Derfor skal vi have alle fra anføreren til det yderste mandat til at arbejde sammen om at få en opgave til at fungere og tage det med ind på banen.”

0 kommentarer

Skriv en kommentar