Espergærdes korthus blæste omkuld

af 29. september 2024Senior+0 Kommentarer

Espergærde var ubesejret i 17 kampe i træk, men så kom Gladsaxe på besøg og stoppede den flotte stime.

På papiret var det en overkommelig opgave gik ind til, da EIF i lørdags på hjemmebane tog imod gæsterne fra Gladsaxe i kraftig vestenvind og godt 12 grader. Men det skulle hurtigt vise sig, at Gladsaxes hold, der talte nogle gamle spillere med solid divisionserfaring, alt for let kunne udmanøvrere hjemmeholdet. Ganske vist var spilfordelingen målt over de 90 minutter plus tillægstid nok i Espergærdes favør, men når man slet ikke forstår at udnytte det og i stedet har store huller i forsvaret og en normalt supersikker målmand, der mod Gladsaxe havde en mindre vellykket dag, så var der øretæver i vinden. Allerede i det 7. minut bragte Gladsaxe sig foran 0-1, da Abdou Goddard fra halvdistancen udnyttede en pasning fra Kim Aabech til at banke bolden ind bag Gustav Ullits. Men blot knap 3 minutter senere modtog topscorer Valdemar Holze en fin aflevering fra Victor Kløvborg, en af de få, der holdt niveau kampen igennem, og Holze udplacerede glimrende Gladsaxes keeper og udlignede til 1-1. Det burde være startskuddet til en mere koncentreret hjemmeholdsindsats, men den forventning blev gjort til skamme i det 12. minut, hvor eks-superligaspilleren Kim Aabech sendte et forkølet skud på mål. Gustav Ullits i Espergærdemålet fejlberegnede fuldstændig det bløde skud og nærmest tabte bolden ud til en helt fri Can Guler, der nemt bragte udeholdet på 1-2. Og så var det op ad bakke igen for EIF. Det blev ikke bedre, da en af Espergærdes bedste teknikere Frederik Roepstorff modtog et gult kort i det 23. minut, men heldigt for hjemmeholdet forløb straffen uden muligheder for modstanderen til at øge føringen. Kort før pausen modtog en fra Gladsaxes lederstab et gult kort. En helt tåbelig regel, når det ikke betyder, at der skal pilles en spiller ud i straftiden.

Og så opstod en af de situationer, som kan få denne referent i affekt. Gladsaxes Sefa Taspinar røg i infight med en modstander og smed sig teatralsk og rullede rundt og lå og hamrede den ene hånd gentagne gange i græsset. Dommeren faldt for skuespillet og tillod behandling, og et minut senere løb Taspinar rundt som en vårhare. Senere lavede Gladsaxe det samme nummer to gange. Spillerne så ud som om deres sidste øjeblik var oprundet, men vupti kunne de pludselig stå, gå og løbe efter at have trukket tiden. Og for god ordens skyld skal nævnes, at Espergærdespillere i andre kampe et set gøre det samme. Uanset hvem der laver disse amatørscener for åbent tæppe, så er det usmageligt, og en fastere dommerhånd i disse situationer er ønskværdig.

Og for at føje spot til skade, fik Gladsaxe efter 45 minutter plus 2 tillægsminutter øget til 1-3, da Victor Andersen i 2 forsøg en meter fra mål fik prikket bolden ind.

I stedet for et helbanepres og fuld fart til at åbne 2. halvleg med, var det Gladsaxe, der allerede efter 54 minutter kom på 1-4. Frederik Ropstorff serverede en bold lige til Daniel Stückler med fortid i bla HB Køge, Lyngby og B93, og han fandt Victor Andersen, som havde let ved at øge.

I det 65. minut fik Espergærde igen lidt mod på tilværelsen, da Bertil Lautrop lagde et flot skift højt mod venstre side, hvor Victor Kløvborg i fuld fart headede bolden i mål og reducerede til 2-4.

Trods et par chancer mere til Espergærde blev det Gladsaxe, der lukkede og slukkede med et heldigt mål til 2-5. Mohamad Jacoob tog et løb i venstre side, men blev presset helt til baglinien, hvorfra han i blinde sparkede bolden skrået bagud, hvor bolden ramte dagens uheldigste EIF’er Frederik Roepstorff så uheldigt, at den sprang ind over stregen ved nærmeste målstolpe. Der var på stadionuret spillet 97 minutter, og så fløjtede Kim Hansen af for den fra Espergærdes synspunkt meget skuffende indsats.

De 17 kampe i træk uden nederlag har muligvis fået Espergærde til at tro, at uanset hvad der sker i en kamp, så kan man altid komme tilbage og hente et brugbart resultat. Den gik ikke mod Gladsaxe, der både havde hurtige folk og folk med rutine fra højere rækker. Og så fik de lov at trække tiden, hvilket nok intet betød for resultatet, men som generelt er unfair og hamrende irriterende at se på.

Næste kamp er klokken 1300 på lørdag, hvor Taastrup venter i Taastrup Idrætspark. Der skal fokus og koncentration på dette opgør, og EIF må vise, at man er i stand til at rejse sig ovenpå den mildest talt utilstrækkelige indsats i lørdags.