Espergærde vandt overbevisende over Rudersdal

af 20. oktober 2024Espergærde IF0 Kommentarer

På et hyggeligt og solbeskinnet Vedbæk Stadion vandt Espergærde med de klare cifre 4-1 og er nu alene på andenpladsen.

Det blev en af de dage, hvor det meste virkede for EIF. Espergærde sad stort set på kampen fra start til slut, og alle mand fungerede optimalt på deres pladser. Trænerduoen Søren Petersen og Steen Dan Heegaard kan uden tvivl finde spilmønstre og andet til faget hørende, der kan forbedres. Man skal jo aldrig lade sig nøje. Men set udefra var det uden tvivl en af Espergærdes bedste kampe i denne sæson taget i betragtning, at Rudersdal bestemt er et af rækkens bedre hold, der kan byde de fleste modstandere trods. Men Espergærde lod sig aldrig kue, og værterne fik ikke lov at komme til fadet.

Allerede i det 7. minut havde gæsterne en stor chance, da Valdemar Holze slap fri i højre side, men vinklen blev lidt for spids, og Tobias Nüchel i Rudersdalmålet kunne afværge chancen. Men det blev en stakket frist. I det 11. minut var Holze på spil igen, da han modtog en aflevering fra Frederik Roepstorff i venstre side, og med et par effektive træk kom Holze fri og stødte dybt i bolden og lobbede den elegant over Nüchel og dermed 0-1. Et virkelig flot mål.

Føromtalte Valdemar Holze fik efter 25 minutters spil en ufrivillig pause på 10 minutter, da kampens glimrende dommer hev et gult kort op af lommen. Rudersdals keeper var stormet ud af sit mål og udenfor feltet for at stoppe Holze, der ikke lod sig flytte. Sammenstødet blev takseret til en advarsel. I overtal kom Rudersdal mere med i kampen uden dog at producere store chancer.

Kort før pausen var tilbagevendte Valdemar Holze igen på spil, da han med en præcis frispilning til Frederik Bay sørgede for, at Bay sikkert kunne øge til 0-2.

Valdemar Holze havde efter 53 minutters spil en ny friløber, men igen var Tobias Nüchel i vejen, men kun 3 minutter senere drev Frederik Roepstorff bolden op fra midtbanen i højt tempo, fandt Holze i højre side. Han tog et par træk og afleverede så hårdt og præcist på tværs af feltet til en helt fri Frederik Bay i venstre side, og han kunne sikkert øge i et tomt mål til stillingen 0-3.

Espergærde producerede flere chancer, mens Rudersdal var forbløffende ineffektive. EIF havde nok forventet, at kampen ville blive mere jævnbyrdig end tilfældet var, men det var helt sikkert Espergærdes helbanepres, som ikke bekom værterne vel.

Alligevel lykkedes det Rudersdal at reducere i det 77. minut, da Emil Langhoff fandt en helt fri boksspiller Tobias Mordhorst, der fra få meters afstand kunne firsttime bolden i mål til 1-3. Spænding blev der dog ikke om resultatet, da Bertil Lautrop i det 84. minut fra kanten af feltet sparkede hårdt og lavt. Bolden fik en lille afretning undervejs, og et øjeblik efter førte EIF med 1-4.

I overtiden kunne Rudersdal have pyntet lidt på resultatet, da Tobias Nilsson havde hånd på bolden i det kriminelle felt. Det korrekt dømte straffespark blev dog på det skammeligste brændt, da Tobias Midtgaard Nielsen sparkede bolden til målspark via ydersiden af stolpen.

En flot indsats af Espergærde, der med de tre points bider sig fast i haserne på Birkerød, som EIF skal møde i Birkerød om små to uger. Forinden venter dog allerede på lørdag Farum hjemme klokken 1400, og så kan man kun håbe, at den flotte kamp mod Rudersdal har ansporet holdet til en ny seværdig og effektiv indsats.