Espergærde vandt lokalopgør mod Hellebæk

af 13. oktober 2024Senior+0 Kommentarer

På et mål af Valdemar Holze i allersidste sekund hev EIF en 1-0 sejr hjem, og da Birkerød tabte rykkede Espergærde både forbi Hellebæk og op på andenpladsen kun fire points fra Birkerød.

Det er aldrig sjovt at tabe og slet ikke til hold fra samme kommune. Frem Hellebæk kom til Espergærde i lørdags med god selvtillid efter 3 sejre på stribe og havde oveni købet passeret EIF i stillingen og var et sølle point foran værterne. Samtidig havde Espergærde tabt terræn i samme periode i forhold til Birkerød, men godt for Espergærde blev lørdagens kamp mod Hellebæk et vendepunkt.

Lad det være sagt med det samme. Der var nok mere spænding end poleret fodbold i de 90 minutter plus den afgørende tillægstid, som holdene måtte igennem. Indtil det 65. minut havde ingen af holdene formået at ramme indenfor modstanderens målrammer på nær et enkelt forsøg fra EIF efter 32 minutter. Det blev til nogle halvtamme skud til begge parter, men deciderede store chancer var en mangelvare.

Espergærde lagde ellers godt for, da Valdemar Holze allerede i det 2. minut spillede Victor Montell fri i højre side, men Montell valgte at prøve at tage et træk med bolden, hvor han burde have klippet til den. I stedet endte det mislykkede træk i et målspark til Hellebæk.

I det 9. og 11. minut havde EIF to chancer mere, men både Valdemar Holze og Frederik Bay mislykkedes med deres afslutninger, da de begge skød ved siden af målet.

Det var helt klart, at Hellebæk havde stor opmærksomhed på Valdemar Holze, der i det 23. minut blev groft nedlagt bagfra af Viggo Højer, der efterfølgende dilettantisk kastede sig i græsset og vred og vendte sig. Dommeren burde have fisket et gult kort op, men Højer slap med skrækken og kunne fortsætte uden påtale.

Efter 32 minutter spillede Frederik Roepstorff en fin bold til Victor Montell, men hans halvhjertede forsøg røg lige på Lukas Appel i Hellebækmålet.

I anden halvleg skete der heller ikke voldsomt meget. Med to minutters mellemrum i det 54. og 56. minut fik både Holze og Joshua Hansen chancen for at åbne målscoringen, men begge skød ved siden af gæsternes mål.

I det 65. minut kom der liv i de fleste af de 330 tilskuere, hvoraf knap 100 var kommet fra Hellebæk. Joshua Hansen tog et fint ryk i højre side, og han centrede hårdt, fladt og præcist mod midten, hvor Valdemar Holze kom stormende bagfra og kanonerede bolden op i målhjørnet til venstre for Appel. Helt uforståeligt blev der dømt offside, og så var de to hold lige vidt.

Bertil Lautrop havde et godt hug efter 69 minutter, hvor Appel måtte træde i karakter. Hellebæk havde undervejs i forløbet deres chancer, specielt efter hjørnespark. Men ingen fra Nordkysten var på dagen skarpe og formåede ikke at konvertere indlæggene til noget brugbart.

Efter 77 minutter blev EIF og Bertil Lautrop ramt af et ”underligt” gult kort. Lautrop havde bolden indenfor spilleafstand og dækkede den fornuftigt med kroppen. Hellebæks William Lønning søgte at få bolden, men faldt til jorden udenfor Espergærdes straffesparkfelt. Dommeren hev det gule kort frem og dømte frispark til gæsterne. Det blev Nicolaj Fihl, der eksekverede dette. Et flot forsøg, der havde retning mod venstre målhjørne, men Gustav Ullits kom flyvende og fik glimrende afværget skuddet.

Og så kom forløsningen for Espergærde 5 minutter inde i overtiden. Hellebæk stod og småsov i forsvaret, og det skal man ikke gøre, når Valdemar Holze er på det andet hold. Han fik bolden, rundede to Hellebækspillere og fra højre side satte han stensikkert sin afslutning ind i modsatte side af målet uden chance for Lukas Appel, og så brød jubelen løs. Holze ville gerne høre hyldesten og satte en hånd bag hvert af hans ører. Og det betragtede den meget usikre dommer som usportslig opførsel og gav Holze et gult kort. Det var helt uden betydning, da han samtidig fløjtede kampen af.

På lørdag kommer Espergærde på en hård opgave ude mod Rudersdal i Vedbæk. Kampen må betegnes som et ”must win” opgør for at holde trit med Birkerød. Frem Hellebæk får ligeledes på lørdag besøg hjemme af Taastrup, der også kan mønstre et godt hold. Så spændingen i toppen af Sjællandsserien er genetableret med 2 kommunale hold i førerfeltet.