Espergærde sluttede med solid sejr over Birkerød

af 16. juni 2024Senior+0 Kommentarer

Heller ikke Birkerød formåede at stoppe EIFs stime som ubesejrede. Kun forårets første 2 kampe blev tabt, derefter er det blevet til 11 kampe i træk uden nederlag.

Kun cirka 15 sekunder var spillet af kampen, der blev afviklet i øsregn, da Emil Rasmussen spillede Victor Kløvborg, der sparkede på og i mål fra kort afstand og bragte EIF på 1-0. Stor jubel hos de fleste af de 150 fremmødte tilskuere, der trodsede regnen og søgte ly under svalegangens halvtag.

Få minutter senere blev Emil Rasmussen ramt af Seth Frederiksen støvleknopper. Emil Rasmussen fik en blodig flænge og et par store buler omkring venstre øje, men dommer Claus Meller nøjedes med at give et frispark til hjemmeholdet. Derimod var han på pletten med et gult kort til Mads Lund efter et kvarter, da denne lavede benspænd på en modspiller.

Efter Espergærde blev fuldtallig blev hjemmeholdet igen toneangivende, og da den halve time var passeret, tog Victor Kløvborg et langt ryk med bolden, afdriblede sine modspillere og lagde bolden fint udenom Birkerøds keeper og så førte Espergærde 2-0.

I overtiden så Claus Meller en ny Espergærdeforseelse og dømte straffe. Nikolaj Hofland eksekverede for Birkerød. Gustav Ullits kastede sig efter bolden og havde en hånd på, men ikke nok til at forhindre reducering til pausestillingen 2-1.

Små 20 minutter inde i anden halvleg fandt indskiftede Victor Ullits den tilbagevendte Frederik Roepstorff, der efter et par kokette træk følte bolden ind ved venstre stolpe med et flot indersidespark fra straffesparkfeltets grænse og øgede til 3-1.

Et kvarter før tid kunne Ludvig Pahl have bragt EIF yderligere foran, da han modtog en fin aflevering fra Casper Fritzbøger, men hans lob over den fremstormende målmand blev clearet lige før målstregen af en Birkerød forsvarer.

Kort før tid kunne Birkerød have reduceret på et forsøg helt inde under Espergærdes mål, men en strålende refleks af Gustav Ullitz, der fistede bolden over mål, sørgede for at Birkerød ikke fik flere scoringer. Derimod fik Valdemar Holze en stor chance i overtiden til at bringe EIF på 4-1, men alene igennem ”savede” Jacob Steen Madsen Holze bagfra. Birkerødspilleren nøjedes med et gult kort på trods af, at Holze havde frit løb mod mål, og ingen andre Birkerødspillere var tæt på situationen.

Frederik Hilker stppede efter 4 år som hjælpetræner for EIFs cheftræner Dennis Madsen.
(Foto: Peter Brask)

Valdemar Holze fik dog hævn. En aflevering fra Peter Poulsen behandlede han efter fortjeneste, udmanøvrede to modspillere og afsluttede med at sende bolden mellem målmand Frederik Høyer Hansens ben og i mål til slutstillingen 4-1.

EIF konsoliderede med sejren sin 5. plads med 45 point og sluttede som nævnt med 11 kampe uden nederlag. En flot indsats taget i betragtning, at Espergærde konstant har haft en alenlang skadesliste. Nu forestår en ny sæson 2024/2025 med start i weekenden 16-18. august 2024.

Espergærde sagde før kampen tak for en flot indsats af Cheftræner Dennis Madsens assistent Frederik Hilker, der nu overgår til ”civil”. En stor tak til Hilker og alle øvrige omkring holdet, til spillere, sponsorer og ikke mindst det trofaste publikum på Gymnasievej.