Espergærde overvandt bundholdet fra Virum-Sorgenfri

af 18. oktober 2020Senior+1 Kommentar

Rigtig overbevisende blev det aldrig, men momentvist viste EIF glimrende kombinationsspil og vandt 4-2

Espergærde må lære at håndtere det forventningspres, der altid følger med at spille mod et bundhold. Tidligere kampe mod bla Helsinge og Lynge har betydet irriterende tab af  ”sikre” points. Virum/Sorgenfri mødte op til lørdagens kamp på Gymnasievej med kun 4 points i bagagen og rygtet om, at halvdelen af deres hold havde forladt klubben inden sæsonstart. Men det skal medgives de tapre mænd fra Virum, at de kæmpede med det, de havde, og langt hen i anden halvleg var der spænding om udfaldet.

Det blev en mærkelig forestilling for de knap 150 tilskuere. Espergærde havde fået to af de langtidsskadede stamspillere klar. Såvel Patrick Bernth med det gode overblik og de fine driblinger samt Mads Skovby, der altid er meget bevægelig og gør sig spilbar, leverede fine præstationer og var med til at hæve hjemmeholdets niveau. En tredje spiller, hjemvendte Christian Poulsen, der er returneret efter at have spillet hyggebold i København, bidrager med lækre afleveringer og mål, så alt i alt er der rigtig meget at bygge på. Da det imidlertid har været nødvendigt at bruge næsten 30 spillere i løbet af efteråret for at imødegå afbud pga skader, rejser, arbejde med videre, så mangler der stadig noget sammenspilning, men optimismen trænger sig på.

Godt et kvarter var spillet, da unge, teknisk dygtige Mikkel Ludwig sammen med Christian Poulsen kombinerede sig gennem Virum forsvaret, og fra venstre lobbede Poulsen bolden over forsvaret til en fremstormende Mads Skovby, der scorede flot fra kort afstand.

Omkring den halve time snorksov EIF’s midterforsvar, hvilket gav plads til Niels Lund, der forholdsvis let kunne udligne til pausestillingen 1-1.

Espergærde havde fået lagt alt for lidt pres på modstanderen, og det skulle rettes i anden halvleg. Det gik også over stok og sten, og på kun seks minutter havde først Ludvig Pahl med et fint vristspark fra halvdistancen øget til 2-1 efter klumpspil, og kort efter fikserede Christian Poulsen Virums keeper og scorede til 3-1. Dermed burde den kamp være afgjort. Men EIF var gode værter. Alt for ofte kunne Virum med kun 2-3 stationer undervejs komme til muligheder. Heldigvis var afslutningsdygtigheden ikke prangende. Indtil der manglede 11 minutter, så slap Thomas Nørgaard fri og fra højre halvflugtede han reduceringen til 2-3 ind. Men Virum ødelagde alt for sig selv minuttet efter, da Jakob Sønderup tog benene på en fri Jonas Lund og fik direkte rødt. Samme Lund fik et dumt gult kort efter 88 minutter, og så sluttede holdene 10 mod 10.

Fire minutter inde i overtiden kom endnu et flot kombinationsspil, hvor Mikkel Ludwig og Frederik Bay sammen med Christian Poulsen udspillede Virums forsvar, og så kunne Poulsen sætte sidste fod på bolden og fastslå slutresultatet 4-2. Hermed er Espergærde tre points efter andenpladsen. Og selv om trænerteamet ikke vil tale forventninger på nuværende tidspunkt, så står der nogle rundt om banen, som ikke er for fine til at diskutere det emne.

Måske ikke en prangende præstation, men dog en indikation af, at EIF kan tage sig selv i nakken og hæve sig, når det gælder. Fortsæt endelig med det. Gerne allerede på lørdag, hvor der er udebanekamp på kunstgræsset på Elverroad i Herlev klokken 1530.