Espergærde og Ballerup delte i intens indefodboldkamp

af 11. oktober 2020Espergærde IF0 Kommentarer

Vejrguderne åbnede for sluserne over Ballerupområdet, hvorfor kampen med en times varsel blev flyttet indendøre til Topdanmark-hallen.

Umiddelbart er det vel bedre at få afviklet en kamp i stedet for at få den udsat, men Topdanmark-hallen i Ballerup må betragtes som værende fint egnet til træning, men som kampbane har den mange mangler. Der er lavt til loftet. Endevæggene er lavet af beton og er kun en meter fra baglinien. Og langs begge sider står der aluminiumsmål, der rummer fare for spillerne. Endelig er selve kunstgræstæppet meget glat, og var undervejs skyld i mange fald. Alt dette nævnt og ikke glemt, så blev det en særdeles underholdende affære.

Allerede i det 18. minut kunne Ballerup have bragt sig foran. Et godt langskud blev glimrende reddet af Victor Sørensen, der med fingerspidserne fik viftet bolden ud på stolpen og retur til en ny Ballerupspiller, derscorede. Men liniedommeren vinkede for, at spilleren allerede ved første forsøg var offside og målet blev annulleret.

Ballerup havde et mindre overtag, og efter en halv times spil scorede Ballerups bedste mand, Kevin Fejer, til 1-0 på en pasning fra Mikkel Faarup.

Målet satte skub i Espergærde, og på et hjørnespark fra Mikkel Barfod helflugtede Oliver Holm udligningen til 1-1 ind med et godt kontrolleret spark.

Ballerups Thomas Eriksen kunne have scoret lige før pausen. Stående alene en meter fra målstregen skovlede han bolden over mål.

Kun 5 minutter var der spillet af anden halvleg, da Viktor Montell tog et godt ryk på højre fløj og centrede snorlige ind til Christian Poulsen, der behersket sendte bolden i mål til 2-1 føring til EIF. Føringen stod sig et kvarters tid, så var Kevin Fejer på spil igen. På en spilning fra Paw Olsen gennem udeholdets forsvar kom Fejer helt fri, og han scorede sikkert uden chance for Victor Sørensen, der i øvrigt var uden skyld i Ballerups scoringer. Ballerup var inde i en god stime, og efter 70 minutter måtte Jonas Lund heade et nærgående forsøg fra værterne væk på målstregen.

På trods af Ballerups pres syntes EIF noget overmodige og havde ofte mange mand på Ballerups banehalvdel. Således også efter 77 minutter, hvor Oliver Holm og Mikkel Ludwig blev fanget offensivt, og så var det en smal sag for Ballerup at spille bolden op i tomrummet, hvor der manglede opdækning. Igen var det Kevin Fejer, der havde en fod med i målet. Flot opspil til Mikkel Andersen, der havde frit løb mod mål med sikker scoring til følge og 3-2 til hjemmeholdet. Man stod og frygtede, at det kunne blive den scoring, der knækkede Espergærde. Men alle sorte tanker blev gjort til skamme af Jonas Lund, der blot to minutter efter Ballerups føringsmål spurtede fra alt og alle på højre fløj og serverede bolden for Christian Poulsen, der stensikkert scorede sit andet mål og i det hele taget spillede en fin kamp.

Slutfasen var intens. Begge hold havde halve chancer, og begge fik et gult kort og sluttede med 10 mand. Ballerup ville gerne have haft et straffe, men dommeren så noget andet, og udviste den fældede Ballerupspiller.

EMNER: Senior 1 | Serie 1