Espergærde fik remis i Bagsværd

af 15. september 2024Senior+0 Kommentarer

Det lignede på forhånd en svær udfordring, da EIF drog til Bagsværd. Alligevel formåede Espergærde at sætte sit præg på kampen og førte 2-0 med en halv time igen, men Bagsværd fik scoret to gange til slutresultatet 2-2.

Kampen blev afviklet på Bagsværd Stadion, et sammensurium af bygninger og baner til diverse sportsformål, forboldbanen er en del af atletikstadion med små lave projektører løbebanen rundt, springgrav til længdespring og ”bur” til kuglestød,  hammerkast og diskos. Under kampen løb atletikudøvere rundt på løbebanen, så publikum til fodboldkampen stående ved rækværket (der er ingen tribune) kunne se på dem, der løb. I øvrigt var der kun godt 100 tilskuere. De 35 fra Espergærde, og knap 40 sad ved borde og stole og hyggede sig på en terrasse, der var etableret i forbindelse med anlæggets restaurant langt fra den ene ende af fodboldbanen.

Espergærde måtte inden kampen håndtere hele seks afbud. Skader under træning i ugen op til kampen, sygeafbud mm gjorde, at 2. holdet måtte aflevere mange folk til 1.holdet. Alligevel lykkedes det 2.holdet at vinde 5-3 ude over Brede torsdag aften, og det lykkedes ligeledes at stable et slagkraftigt 1.hold på benene til kampen i Bagsværd lørdag eftermiddag. Sidste sæson havde EIF store udfordringer mod Bagsværd, der vandt begge opgør, men Espergærde kæmpede sig fornuftigt ind i kampen. Som første halvleg skred frem, blev Espergærde mere og mere toneangivende. I det 19. minut lancerede Espergærde et godt angreb, der endte med, at Joshua Hansen blev fældet med et benspænd i straffesparkfeltet. På det efterfølgende straffespark var Valdemar Holze sikkerheden selv, da han overbevisende bankede bolden i mål helt ude ved stolpen til højre for målmanden, og 1-0 føringen skabte yderligere ro over Espergærdes spil.

Espergærde bevarede momentum første halvleg ud. Frederik Bay fik en stor chance efter knap en halv times spil, da Holze spillede ham inde foran mål, men Bays inderside var ikke hård nok. I stedet revancherede Bay sig i det 42. minut, hvor han var ved at spille sig fri, men et voldsomt forsøg på en tackling af Bagsværds Jonathan Plauborg sendte Bay i græsset og Plauborg ud i 10 minutter med et gult kort givet af dommer Mie Lukassen Jørgensen.

Espergærde fortsatte anden halvleg, hvor de slap i første. Efter 52 minutter havde Frederik Roepstorff et smukt soloridt og satte 5-6 modspillere. Desværre var han kommet så langt ud i venstre side, at hans hårde skud bankede i sidenettet. Bagsværd tog et hurtigt målspark og sekunder senere var en Bagsværdspiller alene med Gustav Ullits, men Espergærdes målmand fortsatte sin opadgående form og reddede flot. Ullits brillerede lidt senere med et spark på 70 meter fra straffesparkfeltet op midt i banen over venner og fjender til hurtige Victor Kløvborg, der desværre i fri position ikke fik kontrol over bolden.

I det 62. minut viste Frederik Bay igen tænder, da han driblede på tværs i feltet og sluttede med et velplaceret skud til venstre for Bertram Søgaard i Bagsværdmålet og dermed 2-0 til EIF. Bagsværd svarede hurtigt igen og efter 66 minutter opstod der uro i Espergærdes bageste rækker, der ikke kunne cleare bolden, og det benyttede Nicklas Madsen til at reducere til 1-2 for hjemmeholdet.

Knap 10 minutter senere fik EIF’s unge forsvarsspiller Casper Fritzbøger Christensen et gult kort. Ingen, og naturligvis især Espergærdelejren, kunne se, hvorfor CC, som han kaldes, skulle ud, men dommeren havde dømt. Sådan er det.

Og så opstod et nyt klumpspil i Espergærdes forsvar efter 86 minutter. Meget heldigt endte bolden hos Adrian Kvist, der fik skovlet bolden i mål fra nært hold til 2-2.

I dommerens tillægstid kom Valdemar Holze fri i værternes forsvarsfelt. Han drejede skarpt 180 grader og havde været fri, hvis ikke en Bagsværdspiller havde taget benene på ham, men dommerens fløjte forblev tavs og 2-2 stod sig. En fint spillet kamp af Espergærde, der med lidt mere held og dommertække havde taget tre point med hjem. Mange spillere gjorde det godt i Bagsværd og med samme indstilling i de forestående kampe, ser alt stadig rigtig fornuftigt ud.

Da Birkerød vandt, mistede EIF 1. pladsen, men beholdt sin status som ubesejret. Nu for 16. kamp i rad. Om den stime kan fortsætte, og om Espergærde kan tilbageerobre 1. pladsen kan beskues på lørdag på Gymnasievej, hvor Stenløse gæster Espergærde klokken 1400.