Espergærde betalte dyre lærepenge mod Avedøre

af 25. august 2024Senior+0 Kommentarer

Om det var 8-0 sejren over KFUM, Roskilde der lå i baghovedet på EIF, da de mødte Avedøre på Gymnasievej i lørdags vides ikke, men helt unødvendigt måtte hjemmeholdet nøjes med 0-0 i en kamp, der aldrig blev rigtig seværdig.

Espergærde havde i forhold til første kamp to ændringer. Lucas Maibom, der i Roskilde i første kamp fik debut, men kun var på banen i 8 minutter, inden han fik en skade, var ikke restitueret, og Joshua Hansen meldte afbud fredag aften på grund af feber. I stedet spillede Victor Montell og Christian Poulsen. Sidstnævnte var på Espergærdes 2. hold mod Humlebæk i serie 3 ugen forinden, hvor han scorede 5 mål og leverede et antal assists i EIFs 14-0 sejr.

Hjemmeholdet åbnede kampen mod Avedøre med et hurtigt angreb, der betød, at Valdemar Holze, der scorede 5 mål i 8-0 sejren i Roskilde, efter 20 sekunders spil kom alene igennem med Avedøres målmand Emil Skjold Larsen, der kastede sig og fik fingerspidserne på bolden for derefter at gribe fat i Holzes ankel og væltede ham omkuld. Straffespark til Espergærde, men ingen følgestraf derudover var dommerens vurdering. Valdemar Holze eksekverede selv straffesparket, som Avedøres målmand havde let ved at parere. Og her kunne referatet egentlig godt stoppe, for de sidste 89 minutter plus tillægstid var uden de store højdepunkter havde det ikke været for en række højst mærkværdige dommerkendelser. Heldigvis var der to rutinerede linjedommere, som kunne hjælpe den usikre dommer, når det gjaldt.

Der blev givet 4 gule kort i kampen. 2 af dem til EIF indenfor 2 minutter i første halvleg til henholdsvis Mads Lund Antonsen og Emil Steen Rasmussen og et til Valdemar Holze to minutter før ordinær spilletids udløb i første halvleg. Kampens fjerde advarsel faldt med 23 minutter igen af kampen og blev givet til Avedøres Jeppe Malm Kristensen. Mere interessant var det måske at hæfte sig ved de situationer, hvor der ikke blev givet kort, og det kunne begge hold prise sig lykkelige for.

Kun knap 175 tilskuere var mødt op. De kunne så se Espergærde formøble to store chancer. Først headede Frederik Roepstorff i helt fri position en meter fra mål et hovedstød højt over buret lige før pausen, og i anden halvleg var det efter 54 minutter 100-kamps jubilaren Frederik Bay, der var tæt på, da han i vanlig energisk stil kastede sig frem til en mulighed i venstre side af straffesparkfeltet, men hans liggende forsøg blev snittet undervejs mod mål og gik lige udenom nærmeste stolpe til hjørnespark, som landede i hovedet på Frederik Roepstorff, der denne gang headede flot og præcist på mål, men Avedøres keeper reddede glimrende.

Hvad Espergærdes nye dygtige trænerduo Søren Petersen og Steen Heegaard kan analysere sig frem til inden næste uges lokalbrag på Sydkystanlægget i Snekkersten klokken 1300, kan ses ved selvsyn på lørdag.

Faktum er at mange, inklusive hjemmeholdets trup, nok gik skuffede hjem fra Gymnasievej med en følelse af, at EIF burde have leveret lidt mere end det blev til i lørdags. Omvendt var kampen uden tvivl et godt eksempel på, at der blev betalt nogle lærepenge. Sejren mod Roskilde kom måske for let, men ingen kampe i Sjællandsserien er lette, og der skal arbejdes for føden. Der er bestemt ingen grund til at hænge med hovederne og med lidt mere koncentration i de afgørende øjeblikke, så ligger der bestemt mange gode points og venter. Og så skal man fokusere på at undlade at lave dumme frispark og udsætte sig selv og sit hold for unødvendige gule kort.