Trist afslutning for trænerduoen i Espergærde

af 2. november 2014Espergærde IF, Senior+0 Kommentarer

DSC_0025

Claus Lundsgaard og Morten Sylvest, flankeret af formand Tom Pedersen og bestyrelsesmedlem Søren Christensen. Både Morten Sylvest og Claus Lundsgaard overgår til andre opgaver i EIF Fodbold efter veloverstået trænergerning.

På en dag hvor der skulle tages behørigt afsked med trænerduoen Morten Sylvest og Claus Lundsgaard, blev statistikken som ubesejret på hjemmebane i efteråret spoleret med et 2-3 nederlag til gæsterne fra Herlufsholm.

Mads Hamberg var forhindret pga. arbejde, så i stedet havde man lånt den unge målmand Nichlas Macdonald fra FC Helsingør, som dermed skulle spille sin kun anden hele kamp i dette efterår. Hverken Nichlas eller Espergærde spillerne havde på forhånd kendskab til hinanden, hvilket langt fra er optimalt. Så det var svær opgave den unge målmand var sat på.

Kampen startede ellers fint for Espergærde som de første 15 minutter havde fuld kontrol over kampen. Allerede efter 8 min. kunne Henrik Hansen i Herlufholm målet, hente bolden ud efter et flot opspil i venstre side som Chris O’connel med et fladt skud satte ind via den ene stolpe.

Kendetegnet for hele efteråret har været manglen på spillere til midter forsvaret, hvilket har betydet at både Hans Peter Jensen og Jacob Koch, som ellers er solide midtbanespillere, har måtte bruges i det centrale forsvar. Dette har tydeligt svækket holdets formåen i både presspil og kreativitet længere fremme på banen.

Efter den fine start overlod Espergærde initiativet til Herlufsholm, som kreerede flere gode forsøg som med lidt mere skarphed, havde straffet Espergærde. Blandt andet havde Herlufholm et hovedstød på stolpen med en ripost som, heldigt for EIF, blev sendt over mål.

I det 28. min kunne Espergærde i stedet have bragt sig på 2-0, da et meget gennemspillet angreb, endte med en dobbeltchance, først til Christian Poulsen og dernæst Chris O’connel.

I det 40 min. Dribler Herlufsholms Nicolai Andreasen rundt inde i feltet, og helt unødvendigt træder Mikkel Ols ham i hælene og kampens dommer Lars Toftlund kunne pege på 11-meter pletten. Straffet blev sikkert eksekveret af den tidligere Næstved spiller Karsten Jensen.

Generelt var første halvleg præget af ekstremt mange fejlafleveringer og det var Espergærde der kunne være mest tilfredse med resultatet 1-1 ved pausen.

Anden halvleg startede som første sluttede, med et væld af dårlige afleveringer som enten ramte en Herlufholm mand eller lå bag ved en EIF spiller. Dette skabte i perioder unødvendigt mange løse chancer til Herlufsholm.

Det var dog ikke på en af disse chancer Herlufsholm kom foran 2-1, men direkte på et hjørnespark i det 53. min som gik ind ved forreste stolpe, hvor både manden der skulle dække stolpen og målmanden gik fejl af bolden.

Det rystede tilsyneladende Espergærde og de næste 10 minutter lignede det endnu en Herlufsholm scoring, men EIF slap med skrækken.

Espergærde fik dog rystet den dårlige periode af sig og kom længere frem på banen, hvilket i det 64 min udmøntede sig i en dobbeltchance til først Kristoffer Vilmar og dernæst Christian Poulsen. Men ind kom bolden ikke.

Bedre så det ud i det 67 min. Mikkel Barfod lagde et hjørnespark tilbage i feltet, hvor Mikkel Ols kom stormende og kunne heade bolden i mål til 2-2. En flot scoring på en indøvet standardsituation.

Efter denne scoring overtog Espergærde initiativet og de 200 tilskuere på Espergærde Stadion lugtede nu muligheden for endnu en scoring til hjemmeholdet.

I stedet fik Herlufsholm i det 73. min et tyndt frispark i højre side lige uden for feltet. På det der lignede et indlæg, gik Macdonald helt skævt ud af sit mål og bolden kunne sejle ind i venstre side. Dermed 3-2 til Herlufsholm. Ærgerligt, da Espergærde på det tidspunkt havde pænt fat i kampen.

I det 79 min kunne Jeppe Ødegaard nemt have bragt balance i regnskabet. Men helt fri, på et indlæg fra højre, sendte han bolden ved siden af mål med et hælspark. Fikst hvis den var gået ind, men en simpel inderside i stedet havde bragt Espergærde på 3-3.

Espergærde presserede højt til sidst for en udligning og i det 88 min af driblede Jacob Koch, helt nede fra forsvaret, 4-5 Herlufsholm spillere for til sidst at blive klippet klokkerent i knæhøjde lige uden for feltet. Dommer Lars Toftlunds fløjte for blev dog helt ubegribeligt tavs og selv kampens linjevogter rystede på hovedet over den manglende kendelse. Dette medførte så højlydte protester fra trænerbænken, at Claus Lundsgaard blev sendt til afkøling i omklædningsrummet.

Der skete ikke mere i kampen og endte dermed som en ærgerlig afslutning på hjemmebane for de afgående trænere som kan se frem til den sidste kamp for holdet på udebane lørdag den 8. november i Haslev kl. 14. Der kører bus til kampen, så interesserede tilskuere kan kontakte Søren Christensen på 25 35 17 62 for videre information.