Espergærde spillede uafgjort mod BSV

af 6. juni 2014Senior+0 Kommentarer

Espergærde skulle tage hul på 3.sidste runde i Serie 1, kreds 1 med udekamp mod Søllerød-Vedbæk på fodboldlandsholdets gamle træningsbane på Vedbæk Stadion. I den omvendte kamp i Espergærde i efteråret havde Espergærde vundet med 6-0. Om det sad i spillernes hoveder er svært at sige.

Selve banen er stadig upåklagelig med tæt og fint klippet græs, men omgivelserne er triste. Et tomt klubhus uden kioskfaciliteter og den ene langside, der ikke kan benyttes af tilskuere, da alt er vokset til.

Når det er sagt var det ideelle forhold til fodbold. Efter nogle kraftige regnbyger var banen “vandet”, og solen var brudt frem.

Espergærdes trænerduo Morten Sylvest og Claus Lundsgaard var efter opvisningen i 2. halvleg mod Lundtofte i lørdags (EIF vandt halvlegen 7-1) gået tilbage til en mere defensiv opstilling, der lignede startopstillingen i Lundtoftekampen. Sikkert med tanke på, om BSV, som fusionen mellem Søllerød og Vedbæk kalder sig, kunne tænkes at rykke spillere ned fra deres hold i 2. division Øst for at redde deres serie 1 hold, der inden kampen mod Espergærde lå til nedrykning på næstsidstepladsen.

Vedbæk startede kampen bedst, og det første kvarter bølgede angrebene frem mod Espergærdes mål. Der var hurtige omstillinger, kvikke afleveringer og godt tempo i Vedbæks spil, men rigtig farligt blev det ikke, selv om der blev skudt på alt. Espergærde havde åbenbart besluttet ikke at satse hele butikken fra start, men alligevel blev det i de første 10 minutter til et par kvalificerede chancer trods Vedbæks pres. Først fik Chris O’Connell spillet Jeppe Ødegaard fri i højre side, men hans skud sad lige i Vedbæk målmandens favn. Kort efter satte Espergærdes målmand Mads Hamberg spillet i gang på målspark og efter 3 lynhurtige stationer undervejs var Mikkel Ols fuldstændig fri foran Vedbæk målet, men han forivrede sig og sendte bolden i sidenettet på en chance, der burde have givet større udbytte.

I det 22. minut var det ved at gå galt for Espergærde. Bageste mand, anfører Marc Kraft, besluttede at prøve at vippe bolden over en fremstormende Vedbækspiller, men det var en dårlig ide, da Vedbækmanden fik bolden med sig og efterlod Kraft som tilskuer. Heldigvis havde Mikkel Barfod set, hvad der kunne ske, og han fik heldigt for Espergærde forpurret chancen, og Kraft og Espergærde slap med skrækken.

Omkring den halve time havde Espergærde to store chancer. Først en dobbeltchance, der to gange blev blokeret i Vedbækforvaret, og derefter et hjørne fra Barfod, som Vedbækmålmanden fejlbedømmer, men heller ingen uddeling her.

Kampen blev myndigt og dygtigt ledet af Sidsel Fabritius Rasmussen. Gennem hele kampen viste hun stort overblik og var hele tiden tæt på situationerne. Også i det 35. minut, hvor en Vedbækspiller bagfra fælder Espergærdes Mustafa Shaya, hvilket Sidsel Rasmussen korrekt takserede til et gult kort og 10 minutters pause til Vedbækspilleren. Espergærde benyttede 11 mod 10 spillet til at fremtvinge endnu et par chancer. Den største kom efter 38 minutter, hvor Marc Kraft helt inde i Vedbæks målfelt header et hjørnespark på overliggeren. I den efterfølgende situation kunne Espergærde have fået et straffe. Jakob Koch tager chancen med et sololøb og kommer fri i Vedbæks straffesparkfelt, hvor han hægtes bagfra. Men han er ivrig og prøver at bevarer balancen for at forsøge en afslutning, der mislykkes, da bolden løber fra ham. Hvis dommer Rsmussen lavede fejl i kampen, så vil de fleste fra Espergærde skrive under på, at her var en.

Anden halvleg kom til at ligne første. Stadig med Vedbæk i godt tempo og med hurtige omstillinger, men som i første halvleg blev de aldrig rigtig farlige, og Mads Hamberg havde en let aften i målet. Han gjorde det også let for sig selv ved at være godt med i spillet. Var hele tiden klar på Vedbæks lange fremlæg, som han oftest samlede op, eller han deltog i spillet som bageste skanse ved at sætte bolden hurtigt i gang. Og på hjørnespark og indlæg var han sikkerheden selv med kvalificerede indgreb. Men egentlige redninger behøvede han ikke at divertere med, da Vedbæks afslutninger i hele kampen var få og uskarpe.

Efter 51 minutter opsamler Espergærdes Christian Poulsen en løs bold på midten af banen og ser, at Vedbæks målmand er langt ude af sit mål. Poulsen forsøger sig fra 45 meter, men målmanden når at få fingerspidserne på, og der bliver hjørne ud af situationen.

I det 59. minut laver en Vedbækspiller et groft frispark på Jakob Koch midt på banen, men dommer Rasmussen lader spillet fortsætte til Espergærdes fordel,
og der laves endnu et frispark lige uden for Vedbæks felt. Mikkel Barfod synes, han skal orientere dommereren om det frispark, der var blevet begået tidligere. Men det havde den glimrende dommer set. Så et gult kort til Vedbækspilleren for frisparket på Koch, og så et gult kort til Mikkel Barfod for hans indsats med at orientere dommeren. Igen godt overblik af dommeren og to fortjente gule kort.

Espergærde havde medbragt et større kontingent tilskuere. Af de ca. 100 fremmødte tilskuere var de 80 fra Espergærde, og de vejrede morgenluft i det 66. minut, da Niclas Frøhlich kom på banen. Hans og Jeppe Ødegaards sammenspil fra Lundtoftekampen stod i klar erindring, men desværre måtte Ødegaard udgå med en skade nogle minutter senere. Forhåbentlig er han helt klar til fredag 13. juni, hvor der er skæbnekamp mod Helsinge på hjemmebanen kl. 1900.

Efter knap 83 minutter fik Espergærde foræret en kæmpe mulighed for at afgøre kampen. Vedbæk laver et tåbeligt frispark. De burde have indset, at dommeren ikke så med milde øjne på eftertacklinger. En sådan lavede Vedbæks nummer 15 lige foran Sidsel Rasmussen, og da hun fløjter for at give en advarsel, skifter Vedbæk uden tilladelse ud, og det giver endnu en advarsel, så Vedbæk, da spillet genoptages, skal slutte kampen med 9 mand. Desværre er Espergærde blevet så forkrampede over ikke at kunne score, at de i stedet for at spille bolden fornuftigt rundt og udnytte de chancer, der altid opstår i overtal, fortsætter med at buse på, spille lange upræcise bolde og i det hele taget vise frustration over ikke at kunne komme til netop den chance, der kunne have afgjort kampen til Espergærdes fordel, og som havde givet Espergærde en meget stor matchbold i spillet om oprykning.

Da Sidsel Rasmussen fløjtede kampen af stod der stadig 0-0. Vedbæk var ikke noget dårligt hold, men det uafgjorte resultat var ubrugeligt for dem, og de må nok se i øjnene, at de får meget svært ved at redde sig.

Espergærde må ærgre sig over, at de trods mange chancer aldrig fik omsat bare en enkelt til mål. Uanset resultatet af Helsinge-Gladsaxe/Hero kampen, der spilles pinselørdag i Helsinge, vil Espergærde inden de to sidste runder stadig ligge på oprykningsplads. Vinder Helsinge, vil de overtage 1. pladsen fra Espergærde. Uafgjort eller sejr til Gladsaxe betyder, at Espergærde stadig er nummer 1.

Generelt spillede Espergærde en god kamp, men uden den smule held, der kunne have afgjort kampen. Men godt at vide for Espergærde, at det ser ud til, at forsvaret er stabiliseret. Det kan få afgørende betydning i de sidste kampe.

Espergærde skal dog ikke spilde tid på at spekulere i andres resultater. De skal glæde sig over, at afgørelsen ene og alene ligger hos dem selv. Med to sejre i de to sidste kampe er oprykningen til Sjællandsserien og vinder af Serie 1, kreds 1 en kendsgerning. Espergærde har spillerne til at køre disse to sejre hjem, men om spillerne kan håndtere presset kan kun tiden vise. De skal dog huske, at der er mindst lige så stort pres på Helsinge og Gladsaxe.