Espergærde slap med skrækken

af 18. april 2016Espergærde IF0 Kommentarer

Det kunne have gået meget værre i udekampen lørdag formiddag i Herlev, der endte 2 – 2.

Espergærde kom glimrende i gang. På en clearing fra egen banehalvdel spillede anfører Mikkel Barfod lidt heldigt Rasmus Møller helt fri. Han takkede for muligheden ved at firsttime bolden i mål fra kanten af straffesparksfeltet.

Herlev, der ikke syntes at lade sig gå på af det hurtige mål, lagde stille og roligt pres på Espergærde og overtog mere og mere af spillet.

Det blev til flere muligheder til hjemmeholdet, mens Espergærde svarede sporadisk igen. Ingen af holdene formåede dog at blive rigtig farlige. Patrick Bernth fremtvang efter 19 minutter et frispark udenfor Herlevs straffesparksfelt. Han sparkede selv, men bolden var langt over mål.

Igen overtog Herlev dirigentstokken, og efter en halv times spil fik det Espergærdetræner Lennart Olsen til at råbe på mere tempo fra sine spillere. Det hørte de åbenbart, for umiddelbart efter forsøgte Jeppe Ødegaard et soloraid mod Herlevmålet, men han blev nedlagt lige uden for det kriminelle felt stort set samme sted, hvorfra Bernth 10 minutter tidligere forsøgte sig på frispark. Igen fik Bernth, chancen, og denne gang var der vilje og beslutsomhed bag forsøget, der endte i netmaskerne, da bolden dykkede og snød Herlevs målmand Jonas Rasmussen ved fjerneste stolpe. Og så kunne man med en vis rimelighed forvente, at Espergærde ville få mere ro på spillet.

Sådan gik det ikke. Selv om udeholdet kunne gå til pause med 2 – 0 i bagagen, var det Herlev, der fik lov at dominere anden halvleg. Allerede efter 8 sekunders spil fik Herlev hjørne, der ikke gav resultat. Det gjorde derimod et angreb iværksat af hjemmeholdet blot fem minutter senere. En god Herlev omstilling endte i venstre side, hvor bolden slås hårdt bag om Espergærdes forsvar. I et forsøg på at få bolden væk, ramte Mikkel Barfod den i et langt glid så uheldigt, at den med høj fart gik i egne netmasker, utageligt for Mads Hamberg.

Blot få minutter senere lå bolden igen i udeholdets mål. Under en omstilling opstod en misforståelse blandt Espergærdes spillere i midtercirklen. Det gav en friløber til Herlevs Hasan Ökmen, der sikkert hamrede bolden i nettet til udligning 2 – 2.

Efter 19 minutter troede alle, at Herlev havde bragt sig foran. På et langskud tabte Hamberg bolden ind i mål. Mens Herlev jublede, vinkede linievogteren og dommeren fulgte ham og anullerede målet til fordel for en offsidekendelse.

Heller ikke dette held forstod Espergærde at udnytte. Herlev blev om muligt endnu mere aggressive, hvilket resulterede i grove tacklinger på udeholdets spillere. Og da de hårde tacklinger ikke afstedkom repressalier, lod Espergærde sig kyse og blev mere og mere opgivende. Et par kvikke indgreb af Hamberg holdt Herlev fra yderligere scoringer, og 2 – 2 stod sig kampen ud.

Næste kamp er på udebane torsdag den 21/4 kl. 18.45 i Herstedøster.