Espergærde henter vigtigt point i sjællandsserien

af 6. april 2015Senior+0 Kommentarer

Påskesøndag måtte Espergærde drage på langfart for at indlede forårssæsonen i Sjællandsserien. Det skete på en efter årstiden rimeligt græsbane i Nørre Asmindrup mellem Holbæk og Sjællands Odde, hvor modstanderen Odsherred har hjemme.

Inden kampen var Odsherred placeret som nummer 10 og Espergærde som nummer 12 og begge under nedrykningsstregen. Så Espergærdes opgave var selvfølgelig helst at vinde og dermed lukke hullet på 3 points til Odsherred, men i hvert fald ikke tabe og dermed komme 6 points efter.
Første halvleg bar præg af, at det var forårssæsonens første kamp. Odsherred viste i starten en smule mere initiativ og vilje, mens Espergærdes angreb var få og sporadiske. Det blev dog til et par halvhjertede forsøg fra Espergærdes side. Såvel Rasmus Møller som  Jeppe Ødegaard forsøgte sig, men rigtig farligt blev det ikke. Odsherred havde et godt forsøg efter små 10 minutter, hvor et klumpspil i Espergærdes forsvarsfelt var ved at udvikle sig uheldigt, men Odsherreds afslutning var uden saft og kraft, og angrebet fusede us.
I det 23. minut får Espergærde frispark lige uden for Odsherreds forsvarsfelt. Patrick Bernth, med en fortid i blandt andet BSV og Fredensborg, forsøgte sig, men skuddet blev glimrende reddet af Odsherreds keeper Lasse Sømmergaard, der fik slået bolden til hjørne.
Efter klumpspil i Odsherreds forsvarsfelt ender bolder hos Espergærdes Mads Carlsen, der fint lobber bolden over både forsvar og målmand, men desværre også lige over mål.
I det 35. minut kom Espergærde bagud. Anfører Christopher O’Connell var rykket ned som bageste mand, hvor han desværre for både sig selv og sit hold misser en tæmning, og det profiterer Odsherreds nummer 9 Nicklas Jørgensen af ved at få frit løb mod mål og sender i løb bolden afsted med en følt inderside til højre for Espergærdes målmand Mads Hamberg, der ikke har en chance, og bolden triller sikkert i mål til 1-0 føring til Odsherred.
Meget mere blev det ikke til, inden dommer Caner fløjtede til pause.
I anden halvleg fortsatte Espergærde til trods for det famøse mål de gode takter, der langsomt var blevet opbygget i løbet af første halvleg. Allerede efter 6 minutter gav det udbytte. Patrick Bernth, der havde gjort det fint for Espergærde i første halvleg, fik plads midt på Odsherreds banehalvdel, og i fuldt løb og med god boldkontrol skød han hårdst fra kanten af straffesparkfeltet, og Odsherreds målmand havde ikke en chance, da bolden strøg flot i mål til udligning til 1-1.
Målet gav Espergærde håb om mere, og det var et faktum, at Odsherred i kampen forløb kun havde det ene rigtige forsøg på mål, som de scorede på. Espergærde havde momentum, og det blev til meget spil, men ikke til de helt store chancer før midtvejs i anden halvleg. Her havde Espergærde til gengæld flere muligheder. Største chance tilfaldt Jesper Meyer, da han pludselig efter et langt indkast fra høje, der blev forlænget med et hovedstød var helt alene tæt på målstregen. Hvordan det lykkedes ham at få bolden skovlet over mål, må han selv have problemer med at forklare. Men ærgerligt at det ikke lykkedes at score.
Bare to minutter efter havde Espergærde kampens smukkeste angreb. Christian Poulsen, der var blevet indkiftet i løbet af anden halvleg, fandt i fuldt løb glimrende Espergærdes hurtige angriber Jeppe Ødegaard, der firsttimede bolden dybt indenom Odsherred forsvar og forbi Odsherreds målmand. Desværre nåede Patrick Bernt bolden så sent, at vinklen blev for spids og bolden gik bagom mål. Men et flot, flot angreb, der havde fortjent en bedre skæbne.
Nogle mintter senere opstod en diskussion, hvor Espergærde kunne føle sig snydt for straffe. Igen var Patrick Bernt involveret, da han blev fældet på vej gennem Odsherreds forsvar. Odsherred pegede lige uden for feltet, Espergærde på pletten. Dommer Caner løb ud for at konferere med sin liniedommer, og det endte med, at bolden blev lagt lige uden for feltet, og frisparket gav ikke udbytte. Fem minutter før tid fik Christian Poulsen gult kort for lidt klammeri ved den ene sidelinie. Han måtte derfor ud i 10 minutter, hvilket i dette tilfælde betød for resten af kampen. Ærgerligt, da Espergærde var i en god periode, og Odsherred var tydeligt trætte og havde svært ved at følge med. Selv i 10 mod 11 fortsatte Espergærde overtaget, men fik ikke udbytte af anstrengelserne. efter knap 5 minutters ekstra spilletid lød dommerens afslutningsfløjt. Hvis nogen skulle ærgre sig, var det Espergærde der havde mest grundt til det, men 1-1 var trods alt et brugbart resultat.
Bedst hos Espergærde fremstod Patrick Bernth, der fik godt tempo i sit spil, og var både boldsikker, målfarlig og arbejdsom. Jeppe Ødegaard var som sædvanlig hurtig og opbyggelig i sit spil, men han manglede desværre noget at arbejde med. Og så var det værd at notere, at Odsherred kun havde det forsøg på mål, som de scorede på, så på trods af, at Espergærdes forsvar optrådte i en forholds ny konstellation, blev der lukket rimelig godt af.